Rizses hús 1 személyre:
Hozzávalók:
1db kisebb fej hagyma (ami tök kézenfekvő, mert nagyot már egy éve nem láttam)
1 kisebb étkezési paprika
1db csirkemell (150-200g)
1 gerezd fokhagyma
2tk fűszerpaprika
0,5tk római kömény
0,5tk majoranna
1 tasak előgőzölt rizs (125g)
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, és egy közepes lábasban kevés olajon nagy lángon lepirítjuk őket.
Ha színt kaptak mehet rájuk a csirkemell amit előzőleg kb 0,5×0,5cm kockákra vágtunk és ezt is lepirítjuk.
Ha az utóbbi is kissé lepirult kicsit félre húzzuk a tűzről és hozzá adjuk a fokhagymát szeletelt formában, a fűszerpaprikát, a római köményt és majorannát, majd meg is sózzuk és felöntjül egy kevés vízzel (0,5-1dl), majd közepes lángon addig főzzük ameddig a csirke el nem készül és a mártás be nem sűrűsödik.
Végül a dobozon jelzett módon kifőzzük a rizst és összekeverjük a raguval.

Jó étvágyat!