Túl sós lett a kaja? Na igen, szerintem mindannyiunkkal előfordult már, de most mutatunk néhány trükköt amivel lehet segíteni ezen a problémán. Persze ha olyan lett az étel, mintha egy sótömböt nyalogatnál akkor már valószínűleg menthetetlen, de szobatárs szivatására még így is alkalmas 😉
#1 tipp: savak
Engem is meglepett, mikor először hallottam, de ha illik az ételhez egy kevés citromlé vagy esetleg ecet használata csodákat tud művelni és szépen elsimítja a sósságot.

#2 tipp: cukor
Az édes és a sós kis mértékben, de jól kijönnek egymással, és úgy mint ahogy a túlzó édességet el tudja tüntetni a só, a cukor ugyanilyen jól működik ha elszámoltátok a sót.
#3 tipp: tejtermék
Ha a kaja megengedi nyugodtan tegyetek bele egy kevés tejszínt, vagy ha nincs akkor egy kis tejet, ezek nagyon sok sót fel tudnak venni úgyhogy tudnak enyhíteni a kellemetlen szituáción.

#4 tipp: plusz folyadék
A plusz folyadék hozzáadása nyilván higítja az ízeket, bár sajnos kevés ételnek áll jól ha túl leveses úgyhogy ezzel csak óvatosan.
#5 tipp: plusz anyag
A legkézenfekvőbb és legjobb megoldás ha adtok még az ételhez a felhasznált alapanyagokból így semmit sem változik az íz, mégis enyhül a sósság.
Hajrá, főzzetek sokat! Soha sincs semmi veszve.